Weboldal címe
Az igényes szórakozásért!
NAPRAFORGÓ MESESZÍNHÁZ MŰSORAI
Példa alcím

Tündérmanó

Interaktív, zenés mesejáték
Tündérország négyhatalmú ura férjhez akarja adni gyönyörű lányát Aragónia királyához,de a csintalan hercegnő elszökik a palotából.
 
A tündérek ősi ellensége Mirtil a boszorkány manóvá változtatja a gyönyörű tündérkisasszonyt,aki így járja tovább a  vidéket, s a gyerekek segítségével megismeri a manók világát. Találkozik a jóképű királyfival is,aki eltűnt tündérmenyasszonyát kereste de Mirtil őt is átváltoztatta manóvá.
 
A mese végén jóra fordul minden,a rossz elnyeri méltó jutalmát és a világraszóló tündérmenyegzőn minden gyerek részt vehet.


CSODAFURULYA

interaktív zenés mesejáték
Székely népmese alapján, ismert magyar népdalokkal és népies műdalokkal.

Az öreg király az erdőbe küldi lányait, hogy minél több málnát szedjenek. Így akarja megtudni, melyik lánya szorgalmasabb, leleményesebb, és kié legyen a korona. De csak az egyik lánya tér vissza. A király magát hibáztatja Amália elvesztéséért. A véletlen és egy csodafurulya segítségével azonban fény derül az igazságra. Ebben nem kis része van Brúnónak, az erdő összes málnája tulajdonosának, a juhászlegénynek és a koboldnak.
Szereplők: Juhászlegény, Udvaronc (CZAKÓ ÁDÁM) Bergengóciai Amália, Kobold (PLÁSZTÁN ANETT) Bergengóciai Eugénia (MÁDI PIROSKA) Bergengóciai Bendegúz Benő király, Brúnó a medve (MISKOVICS RÓBERT)


ELVARÁZSOLT KIRÁLYFI

interaktív zenés mesejáték 3 szereplővel
A mese a főszereplő kislány, Juliska (PLÁSZTÁN ANETT), kitartásáról és megpróbáltatásairól szól, aki elindul világgá, hogy megtalálja az ő királyfiját. Kalandos útja során találkozik az Ördöggel (CZAKÓ ÁDÁM), a gonosz Boszorkánnyal (MÁDI PIROSKA) és az öreg Kalózzal, akik különböző próbatételek elé állítják, melyeket a gyerekek segítségével teljesít. Végül elér a Királyfi birodalmába, akit a gonosz varázsló, Zobogány Buzogány varjúvá változtatott. A gyerekek ismét segítenek,  megmentik a Királyfit, és felszabadítják a királyságot. A jutalom nem marad el, Juliska koronát, a gyerekek édességet kapnak.


VITÉZ KATINKA

interaktív zenés mesejáték 3 szereplővel
Katinka, az öreg Gerecse lánya már eladósorban van, de határozott jelleme a kérőket elriasztja.  Katinkát a többi lánytól eltérően nem a szövés és a házimunkák, hanem a kardforgatás és a vadászat érdekli!

Egy napon a király harcba hívja vitézeit  - így az öreg Gerecsét is -  az ismét betörő tatárok ellen. Katinka kihallgatja szülei beszélgetését és úgy dönt, hogy beteg édesapja helyett fiaként  maga jelentkezik a királynál, hogy megvédje családja becsületét.

Apja vértjét és kardját magához veszi, és elindul kalandos útjára, melynek során találkozik az Udvari Bolonddal, a Fekete Lovaggal, és az Erdő Tündérével. Izgalmas feladatok és próbatételek során bebizonyosodik, hogy csak a szeretet és a bátorság számít. Katinka és vitéz batátai (a gyerekek) megoldják a rejtélyeket, teljesítik a próbatételeket, és eljutnak a királyi palotába is.


HOL VAGY NYUSZI? AVAGY A HÚSVÉTI KALAND

 interaktív zenés mesejáték 3 szereplővel

Fruzsi a Húsvétról, a népszokásokról tanul az iskolában, amikor hirtelen megjelenik Tavaszmanó, aki épp a Húsvét szigetekre siet megmenteni a Húsvéti Nyuszit, aki nagy bajba keveredett. Fruzsi követi őt, és felajánlja a manónak, hogy segít neki. A szigeten találkoznak Vidámmal, a kék macskával, a kissé bolondos Ápril úrral, és a Tavasz tündérrel, a sziget új uralkodójával, aki sanyargatja a szigetlakókat és tömlöcbe vetette Húsvéti Nyuszit. Vajon sikerül-e Fruzsinak és a gyerekeknek megfejteni a rejtélyeket, teljesíteni a próbatételeket, és kiszabadul-e a nyuszi?TÉLORSZÁGI KALAND  

interaktív zenés mesejáték 3 szereplővel

Fruzsi, a kíváncsi természetű lány régi vágya, hogy találkozhasson a Mikulással. Barátja, a Kerge Nyúl segítségével eljut Télországba, ahol sok minden megtörténhet. Itt a nemszületésnapokat ünneplik, találkozik egy kék  macskával, akinek neve Vidám, de valójában szomorú. Ám a gyerekek egy közös játékkal felvidítják. És Kaktusz Krampusszal, aki a Jégkirálynő elnyomása alatt él...

Tudnak-e segíteni a gyerekek és Fruzsi ezen a fura birodalmon és lakóin? És vajon találkoznak-e a Mikulással? Nem kérdés! Hiszen minden mese jól végződik.


BOLONDÓCI BOLDIZSÁR -

interaktív zenés mesejáték Mátyás király udvari bolondjáról 45-50 percben

Szülei papnak szánták Boldizsárt, de ő hazaszökik, sokkal jobban érdekli a bolondozás és a lustálkodás. Azt állítja magáról, hogy ő még a királynál is okosabb, neki már nem kell tanulni.

Anyja megunva léhaságát és bolondságait, elküldi otthonról. Serencséjére útja Budára vezeti, ahol találkozik a királlyal, aki igencsak megkedveli az eszes, pimasz ifjút. Gyakran pengeélen táncol, de Ludmilla (Mátyás király szakácsnője), és Tibrili (a másik udvari bolond), no meg a gyerekek segítségével rendre kikerül a szorult helyzetekből. Sőt, Beatrix királyné is pártfogásába veszi. Gyors észjárásának és a gyermekeknek köszönhetően, megoldja a rejtvényeket, bátor tetteket hajt végre, melyek jutalmául nemességet és birtokot is kap a királytól.

A mesében a mondákból ismert kalandok is előtűnnek, de egy izgalmas, új történet tárul a nézők színe elé. Mindez sok vidám zenével, tánccal, fejtörőkkel színesítve felhőtlen szórakozást, élményt nyújt a gyerekeknek, és talán még a felnőtteket is megnevetteti.


LÚDAS MATYI

interaktív zenés mesejáték 4 szereplővel
A Lúdas Matyi talán a legismertebb magyar mese, amit minden gyereknek látnia kell!

A Napraforgó Meseszínház új interaktív zenés produkciója humoros formában mutatja be, hogy egy furfangos szegénylegény (CZAKÓ ÁDÁM) hogyan jár túl a gazdag uraság (BÉKEFI LÁSZLÓ) eszén, és miként diadalmaskodik  az ügyesség és az elszántság, a kapzsiság és a butaság felett. A cselekmény mozgatórugója Galiba az éneklő liba (PLÁSZTÁN ANETT), és persze a gyerekek. Sok vidámsággal, fordulattal tűzdelt darab remek zenékkel, népdalokkal. A vidám játék a kicsik nagy mulatságára szolgál, és még a szülők is remekül szórakoznak. Az anyuka és a javas asszony szerepét MÁDI PIROSKA alakítja.


ÓZ, A VARÁZSLÓ 

interaktív zenés mesejáték 45-50 percben, 4 szereplővel.

A klasszikus történet egyedi feldolgozása a bátorság, a gondolkodás, és a szeretet fontosságáról. Kap-e a Bádogember szívet, a Madárijesztő észt, a gyáva Oroszlán bátorságot? Haza jut-e Dorothy a hosszú út után? Mindenre fény derül. Utazz együtt velünk, Óz birodalmában!


UTAZÁS MESEORSZÁGBA 

Az UTAZÁS MESEORSZÁGBA c. gyermekkoncert mindazt nyújtja, ami lekötheti a gyerekek figyelmét, és szórakoztathatja is őket. Hiszen játékos, interaktív és jelmezes.

A koncert zenei anyagát a Napraforgó Meseszínház mesejátékainak dalai és néhány ismert mesemusicalsláger alkotják.


TALÁLKOZÁS A MIKULÁSSAL

A TALÁLKOZÁS A MIKULÁSSAL vidám, élőzenés műsor, ismert mikulás dalokkal, versekkel, sok játékkal, két kis krampusz segítségével. Még az is kiderül, mit csinál a Mikulás, amikor épp nem dolgozik.


Facebook