Weboldal címe
Az igényes szórakozásért!
ESZTAM ZENEKAR
Példa alcím

Az Esztam népzenét szerető, gyűjtő és továbbító zenekar. 1989. augusztus végén alakult a Dűvő és a Vidróczki zenekar tagjaiból. Fő mottójuk: "Hit, Szeretet, Becsület, Tolerancia és mindez alázattal." - Pusztai Endre bonchidai prímás szavaival élve. A zenekar érdeklődési köre: a Kárpát-medencében, valamint más európai országokban élő népek népzenéjének kutatása, lejegyzése, valamint hiteles átadása a felnövekvő utánpótlás részére, a zenén keresztül megtalálni ismét a közös nyelvet.


Műsorok ​HÁZASODIK A TÜCSÖK

A legismertebb gyermekdalokat (A part alatt, Házasodik a tücsök, Gólya, gólya, gilice; Sárga csikó, Ecsengő rajta; Szélről, legeljetek, Virágéknál ég a világ, Megy a gőzös, Tavaszi szél, Hopp Juliska stb.) öltöztetik autentikus népzenei köntösbe, ráadásul interaktív módon.

NEMZETEK KARÁCSONYA

Világ körüli utazás a magyar népzene eszközeinek segítségével Magyarországról elindulva és ide visszatérve sok országon át, melyben legszebb ünnepünkre, a karácsonyra és Jézus születésére emlékezhetünk. (Áldott éj, Ó szép fenyő, Madarak éneke, Betlehem kis falucskában, Jingle Beells, Csendes éj, stb.)

EZ AZ ÉLET – MI ÍGY ÉLTÜK, ÍGY MUZSIKÁLJUK

A műsor az emberi élet állomásait veszi sorra a születéstől a végkifejletig, hisz sosem szabad elfelejtenünk honnan jöttünk és azt is tudnunk kell, hova tartunk. Zenei anyagában nem csupán Magyarország, hanem az egész Kárpát-medence népzenei kincseire támaszkodik.


Mindhárom műsort ajánljuk önálló koncertként, de falunapokon, városnapokon, céges és egyéb rendezvényeken is üde, igényes, népzenei színfolt lehet az Esztam zenekar műsora.